Козицький спрогнозував онлайн-навчання у школах Львівщини через проблеми з укриттями

Минулого року Львівська область отримала на облаштування укриттів у школах 29 мільйонів гривень.

10.04.2024
Козицький спрогнозував онлайн-навчання у школах Львівщини через проблеми з укриттями
Фото умовне

Як повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, з 1 вересня діти уже мали б йти у навчальні заклади з безпечними місцями на випадок тривоги, однак порядок розподілу субвенції надали лише у липні.

“Величезне дякую громадам, які включилися в роботу в авральному режимі і тоді вдалося використати 83% коштів. Що ми маємо цього року? Я неодноразово звертався в усі високі кабінети, в які міг. Говорив: якщо хочемо, щоб школярі з 1 вересня навчалися у безпечних умовах, то порядок розподілу субвенції ми повинні мати у січні. Уже майже середина квітня. Порядку досі нема. Поки ми отримаємо його, поки визначимо переможця – знову прийдемо на те саме, що було минулого року”, – зазначив Козицький.

Також очільник області додав, що цього року Уряд пропонує робити це через систему DREAM: система сегментує області і вирішить, кому яку субвенцію надати, відповідно до пріоритетності.

“Як на мене, абсолютно непрофесійний підхід. У процес мають бути включені обласні, районні адміністрації та громади. Люди на місцях повинні визначати, що у пріоритеті, а не якась електронна система”, – пояснив начальник ЛОВА.

До слова, близько третини шкіл Львівщини облаштували найпростіші укриття на перших поверхах, оскільки зробити це у підвальних приміщеннях з різних причин неможливо. Також багатьом навчальним закладах не погоджують акти обстеження.

“Якщо Кабінет Міністрів України не внесе змін у постанову від 10 березня 2017 р. №138 (зі змінами), якими дозволить облаштовувати такі укриття на перших поверхах, то учні цих шкіл будуть навчатися онлайн”, – підсумував Козицький.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.