У Брюховичах власник ресторану захопив територію школи

Львівська міськрада заявила, що власники ресторану «Акваріус» у Брюховичах захопили територію місцевої школи, а також охоронну зону, де розміщені електричні мережі, а також захопили частину комунальної ділянки.

18.04.2024
У Брюховичах власник ресторану захопив територію школи

18 квітня на місці працюють сертифіковані геодезисти, які й визначать точні межі захопленої території школи та комунальної власності, повідомили у департаменті містобудування.

«Позиція міста – звільнити самовільно захоплену територію школи, розібрати паркан, відтак повернути межі, визначені документами. Працівники Офісу Львівської громади у Брюховичах склали кілька адмінпротоколів про порушення правил благоустрою щодо підприємця», – йдеться у повідомленні.

Йдеться про готель-ресторан «Акваріус», що на вулиці Макаренка, 6, який межує з місцевою школою № 41. Свого часу власники цього комплексу на час будівництва звели тимчасовий паркан. Будівництво завершили, а тимчасовий паркан, який став ще й аварійним, не розібрали. Через це офіс Львівської громади у Брюховичах неодноразово скеровував власнику вимоги та складав протоколи щодо неналежного утримування паркану.

«По сусідству – шкільний спортивний майданчик, на якому завжди багато учнів. Власник ресторану таки забрав аварійний старий паркан. Але коли почав заливати капітальну бетонну конструкцію нового паркану – захопив територію школи, електричні опори, які входять до охоронної зони. З’ясувалося також, що ще за часів селищної ради відгородив частину стежки, яка є у комунальній власності», – додали у департаменті.

Жодних дозвільних документів на встановлення огорожі власник комплексу не надав, – повідомили в офісі громади. Зважаючи на те, що мова про малу архітектурну форму, яку облаштовують на комунальній землі, на такі дії мав би бути дозвіл Шевченківської РА.

В управлінні державного контролю за використанням та охороною земель ЛМР зазначили: у таких діях власника ресторану є ознаки кримінального злочину (за п. 2 ст. 197-1 ККУ). Тож після точних підрахунків готуватимуть відповідне звернення в правоохоронні органи.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.