У Польщі створили енергетичний хаб для постачання генераторів в Україну

Надану благодійниками допомогу транспортуватимуть в Україну коштом ЄС.

27.01.2023
У Польщі створили енергетичний хаб для постачання генераторів в Україну
Фото: Янез Ленарчич

Хаб будуть використовувати для доставки електрогенераторів до України, щоб допомогти підтримати постачання електроенергії в розпал російських атак на енергетичну інфраструктуру, йдеться у повідомленні Представництва Європейського Союзу в Україні.

Цей європейський хаб дозволить міжнародним партнерам і приватному сектору спрямовувати свої пожертви, а Європейський Союз надасть повне фінансування транспортних послуг для доставки допомоги з хабу до України.

Генератори, які постачаються з ЄС, можуть бути різної потужності: від невеликих, здатних забезпечити електроенергією окремі домогосподарства, до набагато потужніших моделей, придатних для забезпечення роботи громадських об’єктів і життєво важливих комунальних послуг, таких як лікарні та центральні теплові пункти.

“Відкриваючи новий енергетичний хаб rescEU для інших донорів, ми можемо значно збільшити обсяг безоплатної енергетичної допомоги для України в найтемнішу для неї годину. Я хочу подякувати Польщі за активну позицію та лідерство. З першого дня війни ми працювали пліч-о-пліч з польською владою для забезпечення швидкого та організованого постачання життєво необхідної допомоги з усієї Європи до України”, – зазначив комісар ЄС з питань врегулювання криз Янез Ленарчич.

Європейський Союз вже виділив €114 мільйонів на придбання генераторів для забезпечення енергетичного резерву rescEU.

Як перший крок, в Україну буде доставлено 1000 нових генераторів із польського резерву rescEU на додаток до 1400 генераторів і мільйонів одиниць енергетичного устаткування, які вже були запропоновані через Механізм цивільного захисту ЄС.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.