У Почаївській лаврі невдовзі зазвучить молитва українською – митрополит Епіфаній

Наразі реєструють відповідні документи.

02.06.2023
У Почаївській лаврі невдовзі зазвучить молитва українською – митрополит Епіфаній

Про це розповів “Суспільному” Митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України Епіфаній, перебуваючи у Тернополі.

“Почаївська лавра буде належати справжній українській православній церкві, автокефальній і незалежній. Це питання часу. Ми поки що в стадії відповідних юридичних документів, а далі будемо претендувати на те, щоб бути присутніми в цій всеукраїнській святині”, – зазначив Епіфаній.

За його словами, комісія повинна взяти на облік все те, що перебуває там зараз і є історичним надбанням українського народу і української церкви, щоб їх не було вивезено чи вкрадено.

На думку митрополита Епіфанія, прийняття закону про заборону релігійних організацій пов’язаних з рф, пришвидшить перехід священників та вірян до Православної церкви України.

“Цей процес незворотній. Він вже відбувається з низів, відбувається об’єднання на рівні громад, але потрібно прийняти відповідний законопроєкт Верховній раді. Зараз є рішення обласних, районних рад зі зверненням до Верховної ради. Я переконаний, що незабаром цей законопроєкт приймуть і там все буде чітко регламентовано, що жодна релігійна організація, яка існує в Україні, не матиме безпосереднього інституційного зв’язку з країною-агресором, з Москвою. Зараз ми бачимо, що під назвою “Українська православна церква” маскуються релігійні організації, які інституційно безпосередньо пов’язані з рф. В нас триває війна. І це стосується безпеки української держави. Держава має дбати і про духовну безпеку. Тому буде прийнятий законопроєкт, після якого ті, які бажатимуть служити і надалі Богові і українському народові – залишаться. А хто не хоче – перейменується в російську православну церкву, щоб не вводити в оману православних українців”, – додав він.

Нагадаємо, у Тернополі створили робочу групу для вивчення правомірності використання Почаївської лаври московським патріархатом. Раніше “Бомок” писав: “Чи піде на виселення Почаївська лавра вслід за Києво-Печерською”.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.