На Львівщині Блаженніший Епіфаній освятив колишній храм московського патріархату

У Дрогобичі Львівської області сьогодні, 7 липня, відбулося освячення престолу та монастиря святого Іоана Хрестителя.

07.07.2023
На Львівщині Блаженніший Епіфаній освятив колишній храм московського патріархату

Як повідомили у пресслужбі Львівської ОВА, на урочисту подію прибув Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, він провів обряд освячення та Божественну Літургію.

“Православні українці об’єдналися навколо духовної столиці України – древнього Києва. Процес об’єднання триває і продовжуватиметься надалі. Зараз у нашій країні триває війна, яка забирає найкращих та цвіт нашої нації. Ми платимо високу ціну за нашу свободу та незалежність. Але у цей непростий час усі ми повинні об’єднатися, адже лише в єдності наша сила. Ми повинні здолати агресора, який увірвався у наш спільний мирний дім”, — каже Блаженніший Епіфаній.

Храм раніше належав громаді московського патріархату. У травні 2022 року релігійна громада вирішила вийти з підпорядкування московського патріархату і приєднатись до ПЦУ. Дрогобицька міська рада 18 серпня 2022 року ухвалила рішення про затвердження проєкту землеустрою та передачу в постійне користування земельної ділянки Дрогобицько-Самбірській єпархії Православної Церкви України.

У колишньому храмі московського патріархату Дрогобицько-Самбірська єпархія створила Гарнізонний храм імені Петра Сагайдачного та монастир святого Іоана Хрестителя. Настоятелем монастиря святого Іоана Хрестителя ПЦУ станом на сьогодні є архімандрит Никон.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.