Мешканця Львівщини судили за поширення комуністичної символіки у соцмережах

Уродженець міста Яворів Львівської області ставив уподобайки під дописами з радянською символікою.

21.05.2024
Мешканця Львівщини судили за поширення комуністичної символіки у соцмережах

Як зазначається у вироку Рівненського міського суду, обвинувачений у період з 10 литопада 2023 року по 2 квітня 2024 року у соцмережі “Однокласники” поставив уподобайки щонайменше під 14 дописами із забороненою комуністиною символікою, у вигляді зображень, державного герба, прапора СРСР та інших зображень, в яких відтворюється поєднання серпа, молота та п`ятикутної зірки, повідомляє Rivne.media.

“Таким чином чоловіку інкримінували ч.1 ст.436-1 КК України (Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки і пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів)”, – йдеться у повідомленні.

17 квітня 2024 року обвинувачений уклав угоду з прокурором про визнання винуватості.

Відтак, суд затвердив цю угоду та присудив чоловіку 1 рік позбавлення волі з іспитовим строком в один рік, без конфіскації майна.

Нагадаємо, Червоноградський міський суд Львівщини визнав винною у поширенні комуністичної символіки та виправдовуванні збройної агресії Росії пенсіонерку Наталію Полянську. Пенсіонерка є уродженкою Росії та громадянкою України. У 2023 році жінка поширювала антиукраїнський контент, зокрема лайкала дописи на підтримку ворожої армії та комуністичну символіку

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.