Топ-менеджер великої компанії зі Львова став до лав ЗСУ

Андрій Кучеренко поділився, чому, будучи топ-менеджером успішної компанії Kormotech, маючи можливість працювати, отримувати високу заробітню плату, а в майбутньому – мати офіційне бронювання, вирішив добровільно долучитися до ЗСУ.

29.04.2024
Топ-менеджер великої компанії зі Львова став до лав ЗСУ
Доброволець ЗСУ, топ-менеджер великої компанії Кормотех, львівʼянин Андрій Кучеренко

“Бажання було давно, а цільові роздуми з початку 23-го. Як один з можливих сценаріїв пропрацьовував з березня 23-го, в липні вже стало зрозуміло, що війна не закінчиться до кінця року і буде надовго, і цей сценарій став базовим. Кінцеве рішення було прийняте в листопаді, на початку грудня повідомив в компанії про плани закінчити рік і перший квартал для коректної передачі справ“, – зазначив Кучеренко.

З жовтня 2023 року топ-менеджер почав пошук частини, де б міг бути максимально корисним: контакти, поїздки, співбесіди, тести… А у січні цьогоріч вже знав, до якого саме збройного формування долучиться.

Отож, 1 квітня він звільнився та приєднався до лав ЗСУ.

Зокрема, доброволець пояснив, чому саме вирішив стати на захист України.

“Тому що нас, як українців, фізично знищують і з кожним днем стає все менше і є відчуття цінності кожного з нас, незалежно де хто знаходиться. Якщо сюди зайдуть москалі, тут ніякої демократії з мобілізацією не буде, і всі «дружно» будуть приймати участь в мʼясних штурмах в сторону наших сусідів: Польщі, країн Прибалтики, Румунії і тд.; соціум розділяється, є яскраво виражена цивільна булька, яка має також внутрішній поділ з різним рівнем ігнорації. Обʼєднуючий фактор для якої є те, що так – війна існує, це перешкода, можна пристосуватися, навіть допомагати донатами, але хтось інший має вирішувати це питання. Розділення з кожним днем стає більшим і з цим потрібно щось робити вже і після війни. Цю війну, по підручниках з військової дисципліни кінця 20-го століття  буде неможливо виграти. Потрібні нові підходи і нові концепції”, – зазначив доброволець.

Також Андрій Кучеренко додав, що є велика потреба в людях з високим рівнем компетенції, менеджерів та особливо топ-менеджерів. Тому він проти «економічного» бронювання, оскільки воно ще більше розділяє та підважує відчуття внутрішньої справедливості в країні: “Воюють сині комірці а білі відсиджуються, ще й заробляють непогані гроші.”

Окрім цього він зазначив, що українські захисники потребують ротації, а вона може бути якісно можлива тоді, коли є потік в дві сторони: “Усі мають вчитися військовому мистецтву, проходити регулярні збори, чоловіки і бажано – жінки.”

“Війна надовго і це буде стосуватися кожного, відповідно бажання управляти процесом заходу в ЗСУ. Є природній страх попасти в підпорядкування до некомпетентних та безвідповідальних керівників. Є бажання допомогти і я хочу, щоб ми цю війну – виграли, і я хочу брати в цьому участь. (я спочатку думав, що як військовий психолог я можу бути максимально корисний, зараз – змінилося)”, – наголосив доброволець.

Львів’янин додав, що у нього також було внутрішнє незадоволення собою, сором, коли є друзі, які вже воюють і знайомі, котрі поховані на Марсовому полі.

“Є небажання того, щоб мій син в майбутньому, через мою неучасть в тому числі, був задіяний в майбутній війні”, – розповів доброволець.

“Зараз я спостерігаю як міняється моє сприйняття та відношення до війни, і пробую зрозуміти, що я ігнорував, коли був цивільний. Назагал, купа викликів, багато нового і різного, буває складно, але друзі, які мене трішки бачили, кажуть що давно мене не бачили таким щасливим. Я радий, що зробив свій вибір.
Слава Україні!” – підсумував військовослужбовець.

Довідка

Kormotech входить до топ-60 виробників зоогалузі у світі за версією Petfood Industry. Компанія успішно експортує до 42 країн продукцію брендів Optimeal, CLUB 4 PAWS, Гав!, Мяу! та приватних марок партнерів. Асортимент налічує понад 650 позицій.

Виробничі потужності в Україні — 27 000 тонн вологих раціонів і 55 000 тонн сухих кормів на рік, а також 20 000 тонн вологих кормів у Литві.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.