Львів’ян закликають не приносити штучні квіти на кладовища

Родичів померлих закликають дбати про чистоту та приносити замість штучних квітів і вінків живі квіти та сухоцвіти.

01.05.2024
Львів’ян закликають не приносити штучні квіти на кладовища

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Зі сміттєзвалищ на Голосківському кладовищі, а також на кладовищі у Дублянах вивезли 14 машин сміття. Здебільшого це пластикові квіти, вінки, лампадки, пакети та інша ритуальна атрибутика з пластику.

“Закликаємо відвідувачів цвинтарів дбати про чистоту місць поховань близьких та про екологію. Зокрема, приносити на могили замість штучних квітів — живі, замість пластикових вінків — вінки з сухоцвітів, замість штучної трави — стелити газонну траву. Адже пластик розкладається сотні років, а на відкритих територіях під палючим сонцем виділяє отруту в атмосферу та шкодить здоров’ю людей”, — йдеться у повідомленні.

Також мешканців просять не приносити і не залишати на могилах своїх рідних паски чи інші продукти харчування. Адже залишена їжа приваблює птахів та безпритульних тварин, які розтягують її по кладовищу та можуть оскверняти могили.

Загалом комунальники обслуговують 29 цвинтарів у Львівській громаді. Наразі там теж триває прибирання.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.