У Львові двом пацієнтам зробили операції на серці без жодного розрізу

Медики прооперували 84-річного житомирянина та 80-річну львів’янку. Пацієнти мали зношені аортальні клапани. Оскільки літні люди могли б не пережити операцію з розрізанням грудної клітини, їх прооперували через прокол на нозі.

30.04.2024
У Львові двом пацієнтам зробили операції на серці без жодного розрізу

Як повідомляє Перше медичне об’єднання Львова, до медиків звернулися 84-річний житомирянин Леонтій Рудницький та 80-річна львів’янка Марія Колеса.

Пацієнти скаржилися на задуху, нестабільний артеріальний тиск та слабкість. Їм поставили діагноз: критичний аортальний стеноз — звуження отвору аортального клапана. Це захворювання призводить до порушення току крові, перевантаження серця і зрештою — його зупинки.

“Ще кілька років тому і пан Леонтій, і пані Марія не мали в Україні шансів на порятунок. Позаяк заміну клапанів у відкритий спосіб, тобто із розрізанням грудної клітки, їхній старечий організм не здатний витримати. Єдиний спосіб врятувати таких хворих — це транскатетерна імплантація аортального клапана (TAVI). Ця надсучасна операція виконується лише в один прокол на нозі, а новий штучний клапан доставляється до серця судиною”, — йдеться у повідомленні.

За даними лікарів, це найменш травматичний і найбезпечніший спосіб, пропри це його застосовують рідко. Адже цей спосіб заміни клапану дуже дорогий і його не проводять коштом держави.

Львів’янку і житомирянина прооперували в один день. Операції минули успішно і вже за тиждень їх виписали. Ще через неділю Марія Колеса прийшла на огляд і розповіла що, вже планує з внуками висаджувати розсаду на дачі.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.