Як зберегти здоровʼя серця в спекотні дні?

Тепла сонячна погода – це те, що піднімає настрій і рівень вітаміну Д в крові. Але чи настільки все безпечно?

10.05.2024
Як зберегти здоровʼя серця в спекотні дні?

Варто памʼятати ці прості правила, щоб зберегти довголіття серцево-судинної системи здорових людей і не завдати шкоди тим, хто має проблеми із серцем:

Уникати перебування на відкритих територіях в період активного сонця (12-16 година). На кожен градус підвищення температури тіла серце має робити додаткові 10 ударів на хвилину, що особливо важко для осіб з ослабленим серцем.

За 30 хвилин до виходу на вулицю наносити на відкриті ділянки тіла сонцезахисний крем, щоб вберегти шкіру від шкідливого впливу ультрафіолетового випромінювання.

Утримувати баланс рідини в організмі, випиваючи достатню кількість води в день (1-1,5л/день) та споживаючи продукти, багаті рідиною (полуниця, кавун, персик, огірок, помідор, селера, перець, шпинат).

Відвідати лікаря. Зараз саме час записатися на консультацію до кардіолога, щоб проконтролювати показники ліпідограми, артеріального тиску, частоти серцевих скорочень та інш. Знання цих даних і факторів ризику є важливим елементом збереження здоровʼя серця, особливо у жаркий період.

Памʼятайте, що попередити легше, аніж лікувати, тому звертайтеся до лікарів вчасно та не забувайте про планові профілактичні огляди.

Василь Процько, завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.