У Львові встановлять протез снайперу, якому відірвало руку

45-річний снайпер-розвідник втратив праву руку у боях за Донеччину.

05.07.2023
У Львові встановлять протез снайперу, якому відірвало руку

Про це повідомляє Перше медичне об’єднання Львова.

Важке поранення боєць отримав у серпні 2022-го. Тоді він з побратимами відступав після бойового виходу і мав повертатися на заздалегідь облаштовані позиції. Дорогою назад по них відпрацював ворожий танк. Уламок снаряда фактично відсік снайперові праву руку. Пізніше він знайшов її за десять метрів від себе. В руці залишилась рація, по якій за секунди до обстрілу захисник зв’язувався з командуванням.

“Попри сильну кровотечу, чоловік не втрачає свідомості. П’ять кілометрів до точки евакуації він йде пішки та веде за собою решту поранених хлопців. Після надання першої допомоги в стабілізаційному пункті важко пораненого захисника відправляють далі – на Запоріжжя. Де у боротьбі за життя, він двічі поборов клінічну смерть. Нині ж він відновлюється вже у Львові“, – йдеться у дописі.

У  центрі “Незламні” снайпер готується до протезування. Гроші на протез зібрали разом з благодійниками dobro.ua в рамках проєкту “Протези для Незламних”.

Снайперу розвіднику встановлять протез Michelangelo вартістю 50 тисяч доларів.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.