У Львові протезували жінку, яка потрапила під ворожий обстріл

Жінка отримала множинні осколкові поранення через російський обстріл. А один влучив їй у шийку стегна. Через це жінка не могла ходити.

04.09.2023
У Львові протезували жінку, яка потрапила під ворожий обстріл

Про це повідомили на Facebook-сторінці Першого медичного об’єднання Львова.

Пацієнтці Олені М’якиній 63 роки. Вона родом із Торецька, що на Донеччині. Під обстріл жінка потрапила в липні цього року, коли була на своєму робочому місці. Вона працювала продавчинею в продуктовому магазині. Коли поруч прилетів перший російський снаряд, Олена вибігла з приміщення. Другий боєприпас влучив просто в магазин. Колега пані Олени, яка не покинула будівлі, загинула. А жінка отримала множинні осколкові поранення. Один з уламків розтрощив їй шийку стегна.

Врятували жінку працівники ДСНС. Вони евакуювали поранену в Костянтинівку, де їй надали першу допомогу. Звістка про те, що з нею трапилося, вбила її чоловіка.

Через поранення вона навіть не змогла попрощатися з чоловіком. Її ж продовжили рятувати вже дніпровські медики. Вони витягли уламок, стабілізували стан жінки та відправили її на подальше лікування до Львова.

Лікарі прооперували жінку. Вони замінили суглоб на протез. Таким чином спеціалістам вдалося зберегти функцію кінцівки. Зараз пацієнтка відновлюється після операції та вже робить перші кроки.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.