Львівські медики прооперували дівчину з невдало видаленим зайвим пальцем ноги

16-річна мешканка Тернополя через неповне видалення зайвого пальця на нозі не могла без болю ходити і відчувала дискомфорт.

30.04.2024
Львівські медики прооперували дівчину з невдало видаленим зайвим пальцем ноги

Про це повідомляє Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр.

У дівчини – вроджена полідактилія. У дитинстві Христина уже перенесла хірургічне втручання, під час якого їй видалили зайвий палець на нозі. Проте виникли ускладнення: мізинець неправильно ріс, викривився, заважав при ходьбі. Через біль та дискомфорт при ходьбі дівчинка остаточно наважилась на повторну операцію.

“Мені важко було підібрати взуття. Зручно було ходити лише босоніж, у будь-якому взутті я відчувала біль та шалений дискомфорт. Я бачила повідомлення про лікування таких проблем у вашій лікарні, і дуже радію, що звернулась саме до вас”, – розповіла пацієнтка.

Завідувач хірургічним відділенням Богдан Романишин зауважив, що проблеми Христини виникли через те, що під час попереднього втручання не вдалось повністю видалити шостий палець.

“Ми провели також корегуючу остеотомію – пересікли кістки п’ятого пальця, щоб відновити його правильну анатомію”, – сказав дитячий хірург.

Фахівець додав, що з діагнозом полідактилія у Центрі оперують до пів сотні пацієнтів щорічно. Зазвичай, за допомогою батьки звертаються одразу після народження.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.