У Львові судитимуть експосадовця, який дозволив незаконно приватизувати Будинок вчених

На історичну будівлю накладений арешт.

21.02.2023
У Львові судитимуть експосадовця, який дозволив незаконно приватизувати Будинок вчених

Про підозру повідомили ексголові районної адміністрації Львівської міськради за дозвіл приватизувати Будинок вчених. Про це інформують у Львівській обласній прокуратурі.

“За даними слідства, посадовець безпідставно видав розпорядження та в подальшому підписав свідоцтво на об’єкт, на основі яких було незаконно приватизовано пам’ятку культури у центрі Львова. В результаті чого Будинок вчених, історична будівля загальною площею понад 3 200 м кв, – незаконно вибула з комунальної власності громади області”, – йдеться у повідомленні.

На незаконно вилучене приміщення накладений арешт. Колишньому голові однієї із районних адміністрацій Львівської міськради, який завдав збитків майже на 12 млн грн, повідомили про підозру у службовій недбалості.

Керівником окружної прокуратури поданий позов до Господарського суду Львівської області про витребування вказаного приміщення з незаконного володіння.

Нагадаємо, 27 листопада 2021 року, у День вшанування пам’яті жертв Голодоморів й під час карантину, блогер з Чернівців провів гучну вечірку в приміщенні Будинку вчених, що наразі належить Львівській профспілці працівників освіти й науки. Тоді ж, внаслідок розголосу, Львівська міська комісія ТЕБ і НС прийняла рішення призупинити господарську діяльність Будинку вчених через порушення карантинних вимог, але згодом роботу відновили.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.