На Львівщині судили поляка, який переправляв ухилянта за кордон

Громадянин Польщі заховав військовозобов’язаного українця у вантажівці серед особистих речей.

16.05.2024
На Львівщині судили поляка, який переправляв ухилянта за кордон

Злочин трапився 15 квітня 2024 року. Громадянин Польщі Сільвестр З. вирішив допомогти військовозобов’язаному українцю незаконно перетнути кордон, повідомляє Lviv.media.

Поляк зустрів чоловіка на заправці у Самборі, заховав його між особистими речами у спальному відсіку вантажного автомобіля DAF, та наказав мовчати під час проходження митного контролю. Після цього поляк сів за кермо вантажівки та поїхав до міжнародного пункту пропуску “Нижанковичі — Мальховіце”. У пункті пропуску прикордонники виявили в автомобілі ухилянта та затримали його.

На судовому засіданні Сільвестр З. повністю визнав свою провину і запевнив, що готовий взяти на себе відповідальність за злочин та понести покарання.

Відтак Старосамбірський районний суд Львівської області визнав поляка винним у незаконному переправленні людини через кордон. Сільвестра З. оштрафували на 204 тис. грн. Засуджений може оскаржити вирок в апеляційному порядку.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.