У Конотопі пенсіонера, який розгулював у формі ВМС СРСР покарали за демонстрацію комуністичної символіки

Конотопський міськрайонний суд Сумської області визнав громадянина винним у публічному використанні символів комуністичного тоталітарного режиму.

03.09.2022
У Конотопі пенсіонера, який розгулював у формі ВМС СРСР покарали за демонстрацію комуністичної символіки

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 25 серпня.

31 липня 2022 року в ранковий час чоловік одягнувся у форму Військово-Морських Сил СРСР, яка залишилася у нього після закінчення служби. Чорний моряцький кашкет має напис російською мовою «морские части погранвойск» та кокарду у вигляді п’ятикутної червоної зірки, у центрі якої є зображення серпа та молоту. А на чорному моряцькому ремені є металева бляха із зображенням у вигляді якорю з поєднанням серпа та молоту.

У такій одежі чоловік почав заходити у магазини, демонструючи покупцям і перехожим на вулиці комуністичні символи. Того ж дня його дії припинено працівниками поліції.

Підсудний є уродженцем Красноярського краю Російської Федерації, пенсіонер, вдівець.

У суді він підтвердив всі обстаивни. За його словами, розумів, що на кашкеті та ремені є зображення п’ятикутної зірки, серпа та молота, і використання такої символіки заборонено діючим законодавством України. Щиро розкаюється у вчиненому.

Чоловіка засудили до 1 року позбавлення волі, звільнивши від відбуття покарання з випробувальним строком 1 рік.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.