Тіндерна соціологія

Деякий час тому я собі знов встановив Тіндер.

26.09.2022
Тіндерна соціологія
Фото з відкритих джерел

Оскільки процес спілкування в цьому додатку часто сповнений страждань і намагань знайти спільну мову, я вирішив себе розважити, класифікуючи тих жінок, яких я там знаходив. Мій дослідницький інтерес взяв верх і я почав свайпати у кожну вільну хвилину. В якийсь момент мій соціологічний експеримент так мене захопив, що я долистав Львів практично до кінця. Зупинився лише на Брюховичах і Винниках. Вибірка склала тисячі жінок у віці від 20 до 35 років.

Дисклеймер: класифікація побудована на особистій травматиці автора і не несе в собі мету поставити штамп на кожну особу жіночої статі. Якщо ви себе знайдете в цій класифікації, то всі співпадіння можуть бути випадковими. А можуть і не бути. Отож, прошу:

КЛАСИФІКАЦІЯ ТІНДЕРНИХ ЖІНОК:

✓ Ігорьок. Про чоловіків колись проскакував жарт, щодо типажу:

“Хочу прекрасну талановиту розумну ніжну багату жінку. Про себе: Ігорьок. “

Вимоги в анкеті додаються.

Не хочу давати цій категорії жіноче імʼя, тому просто зазначу, що таке часто трапляється і серед жінок.

✓ Модель. Дорогий одяг, професійні мейкап і фото, чітко сфокусований погляд в камеру. Анкета виглядає як портфоліо для модельного агентства. Часто досить високий зріст. Спілкування в мене з ними поки не виходило, відповідають односкладно. В кого вийшло, поділіться досвідом в коментарях.

✓ Качечка. Різного ступеня підкачанності губи, величезні вії, модельна фігура, іноді силікон. Часто фото з різного роду Дубаїв, що наводить на певні здогадки щодо їх способу доходу і цільової аудиторії. Можливо колишня модель.

✓ Oh my god, look at her butt. Достатньо сказано. Сідниці в різних ракурсах. Може бути як різновидом качечки, так і окремим підвидом.

Фотографії в купальниках, еротичній білизні чи майже без них. Маю легку підозру, що саме вони потім стають популяризаторами думки, що чоловікам потрібен лише секс.

✓ “Здивуй мене”. Вона ж розваж мене. Та сама пані, яка сидить і чекає на увагу. Вона вже готова до спроб підкорення її загадкової душі. Можна розцінювати як негативну еволюцію Ігорька.

✓ “Я не така”. Типові фрази: “Зареєструвалася, бо програла подружці”. “Тут нічого не шукаю”. “Не вірю в любов”. “Не вірю в тіндер.” “Сама не знаю, нащо я тут”. Не рекомендую їм заважати. З великою ймовірністю це підвид “Здивуй мене”.

✓ Неформалка. Екзотичний одяг, багато татуювань, пірсингу, шипи на одязі, тунелі в вухах, роздвоєний язик чи навіть роги. Як правило, в соціумі це аутсайдер, але буває по-різному. Якщо ви досі слухаєте блек або дез-метал, то знайомтесь.

✓ Негативщиця. “Такі-то не пишіть!”, “Таке-то не пропонуйте!”, “Ненавиджу в чоловіках оце і оце!”. І так далі. Як правило, одними своїми фото відбиває бажання писати, пропонувати, тому боюсь уявити, як виглядає досвід Тіндеру їх очима.

✓ РСП. Розлучена і з дитиною. Сама по собі наявність дітей не відносить до цієї категорії. Характерні ознаки: наявний акцент на дітях, сімейному житті, серйозних стосунках. Під час перегляду анкети та спілкування не покидає почуття прихованого найму на роль. До речі, у Львові таких зараз небагато. Раніше було більше.

✓ Йогиня. Насправді, до цієї категорії я відношу всіх любительок езотерики, ведів, астрології, тарології, гороскопів, стробоскопів та смолоскипів. Сподіваюсь, ви помітили, що, останні два пункта з іншої категорії. Якщо ви цікавитесь загадковими жінками, чиї слова і дії не піддаються раціональному осмисленню, то свайпайте вправо. Це може бути цікавий досвід.

✓ Психологиня. Якщо чесно, то я не можу описати конкретні риси, оскільки ці жінки дуже сильно відрізняються одна від одної. Правда, якщо вони відносяться до гештальту, то дуже скоро ви помітите схожий лексикон. Спілкування ймовірніше за все буде досить цікавим. (Особливо якщо ви такий же гештальтист, як я)

✓ Bad girl. “Зруйную твоє життя”, “не сподобаюсь твоїй мамі”, “нестерпний характер”, “граю на нервах”. Просто свайпайте вліво. Коли люди кажуть про себе погане – вірте їм.

✓ Інста-діва. Тисяча і одна фото звідусюди. Часто в анкеті додає, що на Тіндері буває рідко, але підписуйтесь на інстаграм. Можете спробувати щастя, якщо не боїтесь стати топовим шанувальником чи штатним фотографом. Так чи інакше, між вами і нею завжди буде її медійне життя.

✓ Подорожник. Я так назвав цю категорію, оскільки не знайшов хорошого фемінітиву для любительок подорожувати. В неї фотографії з різних куточків світу, часто зазначено скільки країн вже відвідано. Анкета буває англійською, що вказує на просунутий левел знайомств в подорожах. Спілкуватися з ними майже завжди цікаво, але маю підозру, що шансів зустрітись двічі у вас буде небагато.

✓ Стерва. Сповнена сарказму анкета, яка часто підтверджується напругою навколо губ на фото. Видно оце незадоволення, яке так і прагне прорватись в цей світ. В анкеті можуть бути готові відповіді на питання, що задавали мої попередники, іноді провокаційні питання чи заклики. Може бути етапом розвитку негативщиці. Підійде любителям виїдання мозку ложечкою. Виїдання у них, звісно ж.

✓ Незнайомка. На фото вона повернута спиною чи закриває/затемнює обличчя. Може бути група жінок, з яких належить здогадатись, хто є власницею анкети. Часто замість фото зображені меми, тексти, картини. На сьогодні мій топ – це фото павука на стіні. Замість імені може бути що завгодно. Якщо любите загадки, то пробуйте. Я просто свайпаю вліво.

✓ Бунтарка або “Мама, я курю”. Фото з кальянами, сигаретами, алкоголем, різного роду паті хард, висунутим язиком, розмальованим (буквально) тілом чи обличчям і так далі. Ця дівчина вже достатньо доросла, щоб руйнувати себе. Якщо вам це подобається – приєднюйтесь.

✓ Депрессо. Нуарні фотографії при поганому освітленні або в чб, томний сумний погляд, іноді філософські дописи, можливо якась цитата латиною про смерть. Якщо не збираєтесь її рятувати, то краще свайпати вліво.

✓ Айтішниця. Дуже різнобарвна категорія, від цілковитих інтровертів і патологічних зануд, до яскравих особистостей і екстремалок. Її не здивуєш гаманцем, та і взагалі нічим не здивуєш. Спробуйте бути людиною. Якщо, звісно, вона знайде на вас час. У успішних айтішниць його не так вже й багато.

✓ Онлі-бюст. Скоріше підтип зовнішності, аніж особистості. Фотографується тільки по груди. Як правило, це дуже пишні дівчата, але це не видно по верхній частині тіла. Якщо їм не подобається і верхня частина, то фото буде по шию. Як особистість може бути як квіточкою, так і будь-ким з токсичних категорій.

✓ Квіточка. Просто мила дівчина чи жінка. Зовнішність варіюється. Фото прості, часто дуже непрофесійні і не постановочні. В анкеті нічого особливого чи насторожуючого. Якщо ця дівчина у вашому смаку – свайпайте вправо. Можливо, ви навіть сподобаєтесь одне одному. Одна з найбільш чисельних категорій.

✓ Яскрава особистість. Еволюція квіточки. Зазвичай перераховано список інтересів. Ці жінки часто описують в анкеті чим вони живуть, чим цікавляться, що їм до вподоби. Можуть влучно жартувати. На мій погляд, жінки з почуттям гумору – це завжди добре. Можна свайпати вправо навіть якщо зовнішність не у вашому смаку. Як мінімум, це буде цікаве та, ймовірно, приємне знайомство.

✓ Мілфа. Переважно 30+, а частіше 35+. Ця жінка – гарна, доглянута, знає собі ціну, вміє і заробляти, і готувати, і часом викликає мимовільну ерекцію. Може бути еволюцією РСП чи качечки, але зараз це неважливо. Це вже той сорт жінок, який з віком дорожчає. Варто брати, якщо маєте чим. Якщо ви чоловік-Ігорьок – навіть не намагайтесь.

✓ Дуже близькою до мілфи є бізнес-леді. Те саме, що і вище, але зовнішність не зіграла. Це прикро і їм це приносить чимало наслідкового болю від меркантильних шанувальників. Якщо для вас зовнішність – другорядна, то цілком можете починати спілкування. Але не ображайте їх, це добрий підвид.

Ось такі вийшли спостереження. Якщо у вас є що додати до цього досвіду чи критика, пишіть коментарі.

Олександр Шихман

Джерело

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.