У сухопутних військах ЗСУ налічується майже 3,8 тисячі жінок-офіцерок

Кількість жінок, які служать в армії суттєво збільшилася за минулий, а близько 3,8 тисячі мають офіцерські звання.

21.04.2023
У сухопутних військах ЗСУ налічується майже 3,8 тисячі жінок-офіцерок

Про це радниця з ґендерних питань командувача Сухопутних військ ЗСУ Оксана Григор’єва повідомила під час панельної дискусії на тему “Жінки, мир, безпека – сектор оборони України”.

“Мене радує те, що кількість їх збільшується, і це дякуючи все ж таки тим законодавчим змінам, які були прийняті ще у 2018 році, коли дозволили жінкам обіймати бойові посади. Вони мають змогу навчатися також на будь-яких військових спеціальностях, це теж дуже важливо. І на цей час ми маємо саме цього року випуски дівчат, які прийшли у 2018 році навчатися на ті спеціальності, які вони вибрали. Вони вже зараз офіцери, і є тенденція зростання саме офіцерських посад у Збройних силах. Зокрема, у сухопутних військах на сьогодні їх 3788. І це достатньо таки потужна сила”, – зазначила радниця командувача Сухопутних військ ЗСУ

За словами Григор’євої наразі у Міноборони тестують жіночу військову форму.

“Ще немає прийнятого якогось конкретного стандарту, ще не відшивається вона централізовано, але я впевнена, що до кінця року має цей процес запуститися”, – додала вона.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.