Суд у Гаазі зобов’язав рф сплатити “Нафтогазу” $5 млрд компенсації за збитки в Криму

Таке рішення ухвалив Арбітражний трибунал при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі.

13.04.2023
Суд у Гаазі зобов’язав рф сплатити “Нафтогазу” $5 млрд компенсації за збитки в Криму
Фото: умовне

Арбітражний трибунал підтвердив, що росія повинна в повному обсязі компенсувати збитки “Нафтогазу”, спричинені незаконним захопленням росією активів компаній у Криму, повідомляє пресслужба “Нафтогазу”. 

“Команда Нафтогазу має перемогу на енергетичному фронті. Попри намагання росії завадити правосуддю, Арбітражний трибунал зобов’язав рф компенсувати Нафтогазу збитки обсягом у 5 млрд доларів США. Йдеться про наслідки захоплення росією наших активів у Криму в 2014 році. Тепер росія має виконати це рішення відповідно до своїх зобов’язань за міжнародним правом”, – прокоментував очільник Групи “Нафтогаз” Олексій Чернишов.

Він наголосив, що ідеться про відшкодування активів, спрямованих на розробку газових родовищ та розвиток стратегічно важливої інфраструктури в регіоні, яка стала однією з головних мішеней агресора під час окупації українського півострова дев’ять років тому.

Зазначимо, арбітражні рішення можна виконувати через механізм примусового виконання. Відтак, у разі відмови росії від добровільного виконання рішення суду, відповідно до Нью-Йоркської конвенції 1958 року, “Нафтогаз” має право розпочати процес визнання та допуску до примусового виконання рішення на території тих держав, де знаходяться активи російської федерації.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.