США планують ввести санкції проти уряду Угорщини, через нові енергетичні угоди з рф

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто під час візиту до москви оголосив про нові угоди щодо забезпечення постійного доступу країни до російських енергоресурсів.

12.04.2023
США планують ввести санкції проти уряду Угорщини, через нові енергетичні угоди з рф

Про це пише The Guardian, передає УНІАН.

Сіярто зустрівся з віцепрем’єром росії з питань енергетики Олександром Новаком і виконавчим директором російської державної атомної енергетичної компанії “Росатом” Олексієм Ліхачовим.

Виступаючи під час брифінгу після зустрічей, голова угорського МЗС наголосив, що доступ до російських енергоносіїв є вирішальним для безпеки Угорщини, незалежно від політичних міркувань.

“Поки питання енергопостачання є фізичним, а не політичним чи ідеологічним, подобається це чи ні, росія та співпраця з росією залишатимуться ключовими для енергетичної безпеки Угорщини”, – заявив він.

Голова МЗС оголосив, що “Газпром” збереже опцію постачати додатковий газ до Угорщини цього року на додаток до поставок, узгоджених за довгостроковою угодою. Крім цього, ціна на газ, який надходитиме до Угорщини через трубопровід “Турецький потік”, буде обмежена 150 євро за кубічний метр.

У відповідь на це, США, ймовірно, збираються ввести санкції проти впливових осіб в Угорщині. Це відбудеться на тлі загострення відносин через небажання країни допомогти Україні в боротьбі з російською агресією.

На сьогодні, 12 квітня, посол США в Угорщині Девід Прессман скликав пресконференцію, на якій може прозвучати оголошення про санкції. Офіційно посольство не повідомляє тему брифінгу.

У такий спосіб, як передбачається, США хочуть покарати угорський уряд – так вже було 2014 році, коли шести громадянам Угорщини заборонили в’їзд в США через звинувачення в корупції.

Нагадаємо, Угорщина відмовилась брати участь у спільній з ЄС закупівлі боєприпасів для ЗСУ.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.