Послом України в Болгарії призначили сексологиню без дипломатичного досвіду

Президент Володимир Зеленський призначив послом України у Болгарії Олесю Ілащук.

26.12.2022
Послом України в Болгарії призначили сексологиню без дипломатичного досвіду
Фото: Олеся Ілащук

Олеся Ілащук, яку президент Володимир Зеленський призначив послом України у Болгарії, не має досвіду роботи ані у дипломатії, ані на державних посадах і досі позиціонувалася як фахівчиня з сексології та дорогоцінних прикрас.

Інформацію про те, що новий посол у Болгарії не пов’язана з МЗС, передає “Європейська правда”, посилаючись на джерела у дипкорпусі.

Як стверджується, новопризначена посол, указ щодо якої президент підписав 23 грудня, вже почала набувати досвіду за новим фахом – зокрема, брала участь у загальній нараді послів України, що відбувалася 22-25 грудня у Києві та Миколаєві.

Між тим, проблемою є те, що раніше вона взагалі не мала досвіду роботи у цій сфері. 

Інформацію про колишню діяльність посадовиці журналістам вдалося зібрати із соцмереж: на ім’я Олесі Ілащук зареєстровано дві сторінки у Фейсбуці, одна з яких неактивна, а інша (станом на 26 грудня, після публікації новини ЄП) – закрита. Ці акаунти не мають офіційної позначки верифікації, але публікували особисті фото та іншу інформацію Олесі Ілащук.

Так, одна з цих сторінок зазначає, що Ілащук є випускницею антверпенської Вищої ради з питань діамантів. Це авторитетна організація, що не є університетом чи освітнім центром, однак все ж надає певні освітні послуги.

В іншому профілі, що активно оновлювався до останнього часу, та сама людина позиціонується як “клінічний психолог, системно-сімейний терапевт, гештальт-терапевт, сексолог-консультант”. 

“На обох профілях були розміщені особисті фото та інші деталі щодо новопризначеного посла, які вдалося верифікувати, вподобання для яких з давніх часів проставляли профілі Ярослави Гресь (задіяна у президентській ініціативі United24) та Олеся Донія (політолог, що зараз співпрацює з владою)”, – зазначає “Європейська правда”.

Наразі ні Олеся Ілащук, ні МЗС України не коментували призначення на посаду.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.