Під час вистави у Львівській опері в глядачки зупинилося серце

У Львівському театрі опери і балету відбувся мюзикл «Гуцулка Ксеня», під час якого першу медичну допомогу надавали молодій дівчині, котрій стало погано.

06.03.2024
Під час вистави у Львівській опері в глядачки зупинилося серце

Про це повідомив журналіст Олег Радик.

Молодій відвідувачці театру під час вистави стало погано. У глядачки зупинилось дихання та був відсутній пульс. Аби не привертати увагу, адміністрація театру попросила віднести непритомне тіло дівчини в технічне приміщення. За словами Сергія Герасимова, який надавав першу медичну допомогу, він заборонив це зробити. На щастя, молоду жінку врятували.

Однак проблема полягає в тому, що в місцях, де буває багато людей, немає дефібриляторів. Прилади застосовують у випадках, коли у людини зупиняється серце й необхідно терміново провести серцево-легеневу реанімацію, аби врятувати життя.

Наявність дефібрилятора – шанс врятувати життя до приїзду швидкої.

“Дефібрилятори роздавали ще недавно благодійні фонди на вагу. Але то ж морока. На баланс поставити. Навчити персонал. Поки хтось не вмре“, – наголосив Радик.

Довідково:

Дефібрилятор — невеликий апарат, призначений для надання екстреної допомоги при раптовому важкому порушенні ритму серця та фібриляції шлуночків. У випадках, коли між життям і смертю всього лише п’ять хвилин, врятувати людину за допомогою цього апарату може будь-хто — не обов’язково лікар, необхідно пам’ятати лише про безпеку.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.