Орбан відвідає Київ “після виконання всіх передумов”

Угорська сторона вже отримала запрошення, і зараз візит прем’єр-міністра Віктора Орбана перебуває на етапі технічної підготовки.

06.03.2023
Орбан відвідає Київ “після виконання всіх передумов”
Фото: Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Про це повідомив глава МЗС Угорщини Петер Сійярто в інтерв’ю хорватському телеканалу N1, передає “Телеграф”. 

“Ми отримали запрошення, і зараз потрібно виконати технічну частину підготовчих робіт. Після виконання всіх умов візит може відбутися, але зараз ми перебуваємо на етапі технічної підготовки”, – каже Сійярто.

На уточнювальне питання, чи є політична воля здійснити візит, угорський дипломат відповів, що “ми отримали запрошення та цінуємо його”.

“Нещодавно прем’єр-міністр розмовляв із президентом Зеленським у Брюсселі. Ми завжди готові до діалогу, сподіваємося, що діалог матиме сенс. Зараз усе готуємо, подивимося”, – сказав він.

Віктор Орбан залишається одним із небагатьох лідерів держав ЄС, які не відвідали Київ після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Крім того, Угорщина від початку повномасштабного вторгнення відрізняється вельми неоднозначною позицією щодо України.

Нагадаємо, Орбан заявив, що Угорщина межує не з Україною, а з росіянами.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.