Нідерландці добились виселення консула рф, який підтримував путіна

Почесний консул росії в нідерландських провінціях Брабант і Лімбург Константін ван Флотен оголосив про виїзд зі своєї резиденції – замку Страйтаген у Ландграафі на півдні країни, у якому перебував з початку лютого.

03.03.2023
Нідерландці добились виселення консула рф, який підтримував путіна
Фото: De Volkskrant

Про це пише Guildhall, посилаючись на De Volkskrant.

Раніше ван Флотен працював у Маастрихті, але незабаром після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну в інтерв’ю місцевим ЗМІ назвав російську агресію “миротворчою місією”. Після цього консульство розгромили активісти, а проти ван Флотена виступали українські біженці в Маастрихті.

У лютому 2023 року знайомий російського почесного консула, художник Алєксандр Таратінов, який має громадянство росії та Нідерландів, запропонував тому розмістити консульство у своєму замку в Ландграафі.

В електронному листі до ван Флотена, що є в розпорядженні видання, Таратінов зазначив, що вважає важливим “навіть під час війни” налагодження відносин між росією і Нідерландами, і що у своєму замку він хоче запропонувати людям “місце, де вони зможуть поговорити один з одним”.

Попри те, що минулого тижня кільком російським дипломатам наказали покинути Нідерланди, а російське торговельне представництво в Амстердамі також закрили, міністерство закордонних справ Нідерландів офіційно дало дозвіл на переїзд консульства до Ландграафу.

Проте ван Флотен після того заявив, що власника замку “шантажують”, і тому він поки що буде виконувати свою роботу “онлайн”. Однак, згідно з Віденською конвенцією, яка регулює дипломатичні відносини між країнами, почесний консул повинен також мати фізичну адресу.

Крім того, Таратінов поскаржився на погрози з боку невідомих розгромити маєток, а до мерії Ландграафа надійшли скарги з боку місцевих жителів та окремих політичних сил. Зрештою, за словами Таратінова, “російський посол вирішив, що консульство більше не базується в замку”.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.