На узбережжя Чорного моря винесло тритонів, внесених до Червоної книги України

В Одеській області вдалося врятувати понад півсотні тритонів, яких винесло на узбережжя Чорного моря внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС.

14.06.2023
На узбережжя Чорного моря винесло тритонів, внесених до Червоної книги України

Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Врятували тритонів, яких внесено до Червоної книги України, співробітники Національного природного парку “Тузлівські лимани”.

Протягом доби 13 червня з дніпровських вод винесло на узбережжя Чорного моря 204 тритонів. 55 з них були живі, а 149 – загиблими.

“Тритони не живуть у солоній воді. Живих тварин відвезли до Дунайського біосферного заповідника, де їх випустили на різних ділянках річки (притоках)”, – наголосили у міністерстві.

Тварини успішно перенесли дорогу. Фахівці заявили, що тварини мають добре адаптуватися в дунайських водах.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.