На Львівщині голова громадської організації організував схему виїзду ухилянтів під виглядом водіїв-волонтерів

Таким чином виїхало за кордон і не повернулось назад 24 чоловіки.

29.03.2023
На Львівщині голова громадської організації організував схему виїзду ухилянтів під виглядом водіїв-волонтерів
Фото: Львівська обласна прокуратура

Про це повідомляє Львівська обласна прокуратура. 

За даними слідства, голова однієї із громадських організацій Львівщини сприяв незаконному переправленню військовозобов’язаних через державний кордон. Для цього він складав і подавав відповідні документи до Львівської обласної військової адміністрації. У них він просив дозвіл на виїзд за межі країни призовника, який начебто був волонтером від організації.

Після отримання відповідного дозволу, відомості про військовозобов’язаного вносились у систему “Шлях”. Таким чином призовники безперешкодно виїжджали за кордон під виглядом водіїв-волонтерів від громадської організації.

Керівнику громадської організації повідомили про підозру за фактами сприяння в незаконному переправленні військовозобов’язаних через державний кордон, службового підроблення та підкупу службової особи (ч. 2 ст. 332, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 368-3 КК України).

Слідчі дії тривають, вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.