03:54
14.09.2022

На Харківщині підозрюють у держзраді 21 експоліцейського

Ще 40 поліцейських наразі проходять перевірку через можливу співпрацю з ворогом.

Від початку російського вторгнення в Україну, у Харківській області виявили 21 поліцейського, який зрадив та перейшов на бік ворога. Про це повідомив начальник ГУНП в Харківській області Володимир Тимошко в етері національного телемарафону, передає “РБК-Україна”.

“Так, є у нас люди, які почали співпрацювати з окупантом. Але я пишаюся тим, що це дуже незначна кількість”, – заявив очільник поліції.

“Загарбники всіляко тиснули на правоохоронців, відомі випадки, коли до них самих та до їхніх родичів застосовувалися тортури”, – повідомив Тимошко.

Половина з тих, хто не встиг виїхати одразу та потрапив в окупацію, шукали інші шляхи та виїжджали на підконтрольну Україні територію. Частина з поліцейських в окупації доглядала батьків з інвалідністю, дружин та дітей.

“Я звільнив усіх працівників, які станом на 1 червня не вийшли з тієї території. Але щодо 20 осіб, які потім вийшли, ми провели ретельну перевірку з опитуванням місцевого населення та проходженням поліграфа, я направив клопотання про поновлення на роботі”, – пояснив очільник ГУНП.

Окупанти хотіли створити видимість того, що українські поліцейські масово перейшли на їх сторону та намагались залучити їх до несення служби.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.