На Франківщині затримали “смотрящого” за вибивання боргів у людей

Чоловік мав судимості за раніше скоєні злочини, зокрема, повʼязані з обігом наркотиків.

30.01.2024
На Франківщині затримали “смотрящого” за вибивання боргів у людей

Про це повідомляє Поліція Івано-Франківської області.

“Правоохоронці зʼясували, що 53-річний місцевий житель, який з 2005 року перебував у статусі кримінального авторитета, організував протиправну діяльність групи людей. Головною “спеціалізацією” угруповання було вибивання грошей із громадян як за борговими зобов’язаннями, так і вимагання вигаданих боргів. Так, маючи вплив у кримінальному середовищі, фігурант “допомагав” замовникам розв’язувати їхні питання“, — йдеться у дописі.

До “смотрящого” звернувся одесит, який просив посприяти поверненню боргу від свого колишнього бізнес-партнера — місцевого підприємця.

“Для отримання грошей учасники злочинної групи під чітким керівництвом ватажка систематично погрожували потерпілому фізичною розправою та знищенням його майна. Протягом 2023 року співробітники поліції отримали фактичні дані щодо причетності кримінальника до щонайменше пʼяти епізодів вимагання грошей у потерпілих, зокрема на замовлення третіх осіб”, — додали у повідомленні.

26 січня 2024 року поліцейські зі спецпризначенцями затримали так званого “смотрящого”. Під час обшуків у підозрюваного вилучили наркотики, мобільний телефон та автомобіль.

Наразі поліцейські шукають людей, причетних до діяльності “смотрящого” та фактів вимагання.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.