На Франківщині засудили жінку, яка виправдовувала злочини російських військових

До трьох років ув’язнення засудили жительку села Ганнусівка, що на Івано-Франківщині, за виправдовування збройної агресії Російської Федерації проти України. Жінка народилася у селищі Єге-Хайя в Якутії. З 1967 року вона проживала в Івано-Франківську. Протягом останніх восьми років мешкала в Ганнусівці Єзупільської громади.

20.10.2023
На Франківщині засудили жінку, яка виправдовувала злочини російських військових

Як повідомляє Суспільне, у червні 2022 року жінка поширювала у соцмережі “Однокласники” матеріали, в яких заперечувала війну РФ в Україні та виправдовувала злочини російських військових.

В одному з дописів жінка звеличувала загиблих бойовиків Захарченка, Моторолу, Воху, Водяного. Окрім цього, поширила публікацію про те, що “спеціальна військова операція” зі звільнення окупованих неонацистами територій буде обов’язково виконана, бо Україна веде бойові дії проти мирного населення, що є прямим воєнним злочином, а Захід є співучасником невинних жертв, оскільки поставляє все більше і більше озброєння для ЗСУ”.

Також жителька Ганнусівки поширювала у мережі інформацію про те, що Україна — це російська територія.

Обвинувачена на судовому засіданні повністю визнала свою вину. У скоєному покаялася, попросила вибачення.

При ухваленні вироку суд врахував обставини, що пом’якшують покарання обвинуваченій, — щире каяття, відсутність матеріальної шкоди, позитивна характеристика за місцем проживання. А також те, що вона є людиною похилого віку, хворіє на стенокардію, дифузний кардіосклероз, гіпертонічну хворобу.

Тож Тисменицький районний суд виніс вирок — три роки позбавлення волі без конфіскації майна. Окрім цього, обвинувачена має сплатити 13 861 грн 32 коп. процесуальних витрат на користь держави.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.