Львівську обласну клінічну лікарню приєднають до медуніверситету

7 березня доктора медичних наук Ореста Чемериса висунули кандидатом на посаду ректора Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

11.03.2024
Львівську обласну клінічну лікарню приєднають до медуніверситету

Про це повідомив у своєму щотижневому огляді журналіст Олег Радик.

Висунення кандидатури Чемериса підтримали усі 282 делегати трудового колективу, які були присутні на зібранні.

“Це така процедура запущена згідно до Болонської системи освіти, прийнятої у нас.

І тут про цікаве. Є бачення МОЗу, що з поза десятки медуніверситетів вони збережуться лише у містах мільйонниках. Решту вузів буде мати статус факультетів при університетах. Умовою функціонування окремого закладу є створення університетської клініки”, – зазначив Радик.

Журналіст додав, що міністр Ляшко вже звернувся до Львівськоі облради щодо передачі обласної клінічної лікарні, де керує депутат від партії ЄС Михайло Гичка, до ЛНМУ.

“Раніше туди під егіду перейшла вже залізнична лікарня.

Чи стануть гальмом цих загальноукраїнських процесів чиїсь містечкові особисті амбіції? Навряд. Губернатор за освітою медик. Прискіпливо ставиться до цієї галузі. І до Альма матер.

І тут партійність ніяк не вплине. Олег Дуда, представник тих ж бпп, нарешті очолив і скоро утвердиться на посаді керівника онкологічного центру, на якій його ніяк не бачили однопартійці Гримак і Синютка. Затуляло щось”, – підсумував журналіст.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.