Львівські медики виходили хлопчика вагою 870 грамів

98 днів з моменту народження малюк провів у медзакладі.

08.04.2024
Львівські медики виходили хлопчика вагою 870 грамів
Фото умовне

Про це повідомили у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі.

Пологи в мами хлопчика розпочалися на 27 тижні вагітності. Дитину назвали Святославом.

“Дітей, які народжуються у важкому стані й потребують інтенсивної терапії та респіраторної підтримки, одразу госпіталізують в умовах транспортного кювеза з дотриманням теплового ланцюжка до відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених”, – йдеться у повідомленні.

Хлопчик був на штучній вентиляції легень, пізніше – отримував респіраторну підтримку через високопотокові канюлі. Дитині вводили  спеціальну речовину для полегшення респіраторних функцій та зменшення ризику розвитку ускладнень після народження, а також інші дороговартісні ліки. З перших днів життя малюк отримував донорське молоко з нашого Банку грудного молока.

“Після стабілізації стану, на 16 добу життя, Святослава перевели на другий етап виходжування недоношених дітей, де хлопчик продовжував отримувати респіраторну підтримку через високо потокові канюлі. Тут за життя і здоровʼя маленького боролася мультидисциплінарна команда лікарів: неонатологи, хірурги, неврологи, офтальмологи, реабілітологи. Динаміка розвитку ставала позитивною”, – зазначили у медзакладі.

Святослава виписали додому на 98 добу з масою тіла 2070 грамів і зростом 41 сантиметр.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.