Лікарі витягли з голови жительки Умані, яка пережила ракетну атаку, сантиметровий уламок

Сантиметровий уламок пройшов крізь усю ліву півкулю мозку і зупинився у потиличній частині.

05.05.2023
Лікарі витягли з голови жительки Умані, яка пережила ракетну атаку, сантиметровий уламок

У Києві лікарі прооперували постраждалу від ракетної атаки жительку Умані, якій уламок пройшов крізь усю ліву півкулю мозку. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

28 квітня, коли росіяни здійснили ракетний обстріл Умані, Ірина та її матір спали вдома, у сусідньому будинку від того, куди вдарила ракета. Лікарі швидкої допомоги констатували вогнепальне поранення головного мозку. Осколок зрикошетив від стіни та уразив дівчину.

Потерпілу доправили до Києва, у 17-ту лікарню, яка ще з часів Майдану спеціалізується на важких травмах голови.

“Сантиметровий уламок пройшов крізь усю ліву півкулю мозку і зупинився у потиличній частині голови дівчини. Лікарі кажуть, що до венозної судини залишалося менше пів сантиметра — тоді неминуча смерть. Нейрохірурги, які оперували дівчину, визнають, що те, що вона вижила, — справжнє диво, а про те, що була у свідомості й могла розмовляти, — годі й говорити”, — зазначили в МОЗ.

Уламок хірурги знайшли під операційним рентгеном і видалили за допомогою спеціального магніту.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.