Харківську посадовицю, яка “наводила” ракети на пункти гумдопомоги, засудили до 15 років

Вона передавала загарбникам координати місць масового перебування людей, у тому числі пунктів видачі гуманітарної допомоги в Харкові.

15.03.2023
Харківську посадовицю, яка “наводила” ракети на пункти гумдопомоги, засудили до 15 років
Фото: умовне

Посадовицю одного з державних підприємств Харкова ще на початку повномасштабного вторгнення завербували представники російської спецслужби, повідомляє СБУ. 

За вказівкою агресора у період з 25 лютого до 9 березня минулого року вона збирала розвіддані про дислокацію та переміщення Сил оборони на території регіону та геолокації цивільних об’єктів. Останні потрібні були окупантам для проведення ракетно-артилерійських обстрілів по інфраструктурі.

“Таким чином агресор намагався залякувати громадян та поширювати панічні настрої серед мирних жителів”, – зазначають в СБУ.

Після ворожих повітряних атак жінка виходила на місцевість для фіксації їхніх “результатів” та коригування повторних ударів.

За даними слідства, вона контактувала з російською спецслужбою через “зв’язкових” – двох російських військових. Одного з них вже ліквідовано українськими оборонцями на східному фронті. Інший – мобілізований до окупаційних угруповань зс рф мешканець тимчасово окупованого Донецька.

Жінку затримали у березні минулого року під час виконання нею розвідувального завдання.

Під час обшуків у затриманої виявлено мобільний телефон, який вона використовувала для листування з агресором.

На підставі зібраних доказів суд визнав її винною за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та призначив 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.