Австрія не пустила російських дипломатів покласти квіти до пам’ятника радянським солдатам

Австрійська сторона надала росіянам візи тільки на два дні з дуже обмеженими правами.

23.02.2023
Австрія не пустила російських дипломатів покласти квіти до пам’ятника радянським солдатам
Фото: умовне

Російським дипломатам не дали можливості поставити квіти до пам’ятника радянським військовим у Відні. Як заявив посол рф у Відні Дмитро Любінський в коментарі TACC, таку заборону наклала австрійська сторона.

23 лютого члени російської делегації перебували на сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ. Австрійська сторона видала росіянам візи, однак різко обмежила їх використання.  У тому числі не можна було відвідувати жодні інші публічні заходи.

“Сама видача віза, по-перше, була жорстко обмежена за часом перебування – це були тільки два дні, коли працює ПА ОБСЄ, і видача була обумовлена ​​лише участю у тих заходах, які стосуються програми ПА ОБСЄ та її зимової сесії.

Тобто всі інші публічні заходи російським парламентаріям та делегатам протипоказані, а єдиним винятком є ​​територія російського посольства та постпредства РФ при міжнародних організаціях”, – зазначив Любінський.

росіяни замовили два вінки і хотіли, як завжди, особисто покласти їх під час сьогоднішньої церемонії.

Хоч і їм не дали цього зробити, однак один вінок вони все-таки довели до місця призначення. Однак не біля пам’ятника радянським воїнам, а біля пам’ятника “радянському воїну-визволителю”. Це зробили представники дипломатичних установ у Відні, котрі наділені більшими правами, ніж ті, хто отримав візу на два дні.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.