Чехія забрала у російських дипломатів право безкоштовно користуватися земельними ділянками

Доходи, одержані від цього несанкціонованого використання землі, не повинні використовуватися для підтримки окупації України.

17.05.2023
Чехія забрала у російських дипломатів право безкоштовно користуватися земельними ділянками
Фото: умовне

Влада Чехії скасувала рішення, які дозволяли Росії використовувати великі ділянки землі на їхній території безкоштовно. Про це йдеться у заяві міністра з європейських справ Чехії Мартіна Дворжака.

“Ми скасували урядові рішення, прийняті під зброєю російських танків після окупації нашої країни, які донині дозволяли Росії безплатно користуватися великими масивами землі на нашій території”, – йдеться у заяві.

За словами Дворжака, російська сторона була повідомлена у 2020 році про несанкціоноване та безкоштовне використання квартир та землі, проте відповіді не було.

Згідно з повідомленням České noviny, ця справа стосується насамперед квартир у Празі, розташованих поряд із російським посольством, а також будівель у Брно, Карлових Варах та деяких місцях для відпочинку, таких як Влканчиці та Євани.

“Сьогоднішнє скасування постанови торкнеться 59 земельних ділянок. Росія має виконати відповідні податкові зобов’язання щодо зазначених об’єктів”, – йдеться у матеріалі.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.