У Чехії створять реєстр українських авто, щоб штрафувати порушників

Про створення такої бази даних попросили муніципалітети і міста, щоб спростити пошук правопорушників.

04.04.2023
У Чехії створять реєстр українських авто, щоб штрафувати порушників
Фото: умовне

Міністерство транспорту Чехії готує реєстр автомобілів з українськими номерами, які перебувають на території країни, пише Czech Radio.

Прессекретар відомства Франтішек Емелка повідомив, що система головним чином покликана забезпечити поліпшення виконання адміністративних штрафів за перевищення швидкості. Також це вплине на зниження кількості порушень ПДР.

Реєстр покликаний зрівняти умови у сфері правопорушень для чеських і українських водіїв.

За законом, мерії та муніципалітети не можуть надсилати штрафи водіям, якщо їх особу не встановлено. Тому в реєстрі можна буде побачити зв’язок між автомобілем та особою з правом тимчасового захисту. Реєстр планують створити до кінця 2023 року.

Наразі дорогами Чехії їздить близько 38 тисяч українських автомобілів. 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.