Збірна України вперше виборола Кубок світу з жіночої боротьби

У фіналі українки перемогли китайських спортсменок.

12.12.2022
Збірна України вперше виборола Кубок світу з жіночої боротьби
Фото: Асоціація спортивної боротьби України

Про це повідомляє Асоціація спортивної боротьби України.

Змагання проходили 10-11 грудня в місті Коралвілл.

Українську збірну, під керівництвом тренера Андрія Стадника, представляли 10 спортсменок: Оксана Лівач, Альбіна Рілля, Аліна Грушіна-Акобіа, Юлія Ткач-Остапчук, Ірина Бондар, Ірина Коляденко, Катерина Зелених, Тетяна Сова-Ріжко, Алла Бєлінська та Анастасія Осняч-Шустова.

На шляху до фіналу Україна змагалася з трьома найсильнішими командами Монголії, Японії та Китаю.

Монгольських спортсменок українки перемогли з рахунком 7:3. Рахунком 5:5 завершилась боротьба з командою Японії, проте українки пройшли далі завдяки класифікаційним очкам.

У фіналі українські спортсменки зустрілися зі збірною Китаю. Українки здобули шість перемог у 10 сутичках і стали володарками Кубка світу.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.