В Україні зріс запит на мобілізацію чоловіків, які знають іноземні мови

Вони потрібні для співпраці з іноземними інструкторами.

02.06.2023
В Україні зріс запит на мобілізацію чоловіків, які знають іноземні мови
Фото: умовне

Начальник Харківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Володимир Арап під час брифінгу розповів про перебіг мобілізаційної кампанії на Харківщині впродовж 5 місяців поточного року, передає АрміяInform.

Він зазначив, що мобілізація в Харківській області відбувається відповідно до Закону України «Про загальну мобілізацію» та інших нормативних актів Міністерства оборони та Генерального штабу Україну. Також полковник Арап нагадав, що відповідно до указу Президента від 1 травня, загальну мобілізацію було продовжено на три місяці — до 18 серпня.

“Як і раніше, мобілізації підлягають військовозобов’язані громадяни віком від 18 до 60 років, які не мають права на відстрочку”, —  підкреслив спікер.

Очільник Харківського ОТЦК та СП зауважив, що планові завдання з мобілізації для регіонів визначаються Генеральним штабом України. Своєю чергою ТЦК та СП діють відповідно до вказаних вимог — направляють необхідну кількість військовозобов’язаних до визначених військових навчальних центрів та закладів. Надалі представники цих установ вже на місці проводять аналіз та вивчення морально-ділових якостей кожної конкретної людини з метою визначення його подальшої профільної підготовки.

Начальник Харківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки зазначив, що жоден військовозобов’язаний не може бути призваний до військової частини, яка залучена в зоні бойових дій, без фахової підготовки.

“Це категорично заборонено Генеральним штабом. Навіть та людина, яка проходила військову службу раніше, спочатку направляється до загальновійськових полігонів, навчальних центрів або на курси підвищення кваліфікації. Розподіл по військових частинах та установах відбувається після місячної або півторамісячної підготовки”, —  розповів полковник Володимир Арап.

Крім того, офіцер підкреслив, що від початку широкомасштабного вторгнення росії на територію України жодна жінка не була призвана на військову службу по мобілізації без власного бажання.

“Якщо жінка має бажання, певний військовий досвід або відповідні фахові здібності й звертається до нас —  ми розглядаємо її кандидатуру, і за необхідності, ухвалюємо рішення щодо її вступу до лав захисників. Наприклад, зараз маємо запит на громадян, які на високому рівні володіють англійською, німецькою та французькою мовами. Такі фахівці потрібні для співпраці із закордонними інструкторами, які допомагають нашим військовослужбовцям опановувати новітні види озброєння, отримане від міжнародних партнерів”, — зазначив Володимир Арап.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.