У Польщі любителі «руского міра» напали на українку з трьома дітьми

У Польщі п’яні чоловік та жінка образили й напали на українку з трьома дітьми. Інцидент стався в місті Ополе,

17.07.2023
У Польщі любителі «руского міра» напали на українку з трьома дітьми

Як повідомляє nto.pl, жертвою українофобів стала 45-річна Надія, родом з Тернополя.

Жінка дуже добре знає Ополе, бо вже 20 років приїжджає сюди працювати прибиральницею. Наразі вона перебуває в Польщі зі своїми трьома дітьми 8, 10 та 13 років.

“Мені подобається Ополе, тому що люди тут милі та доброзичливі. Ця дружелюбність ще більше зросла після того, як Росія вторглася в Україну. Багато разів чув від людей слова підтримки України. З такою агресією, яка торкнулася моєї сім’ї, я зіткнулася вперше”, – розповіла постраждала.

Того дня жінка разом з дітьми поверталася додому на автобусі. Пара, від якої пахло алкоголем, сіла в той же автобус і вийшла на тій же зупинці, що і українка. Ще всередині жінка і чоловік звернули увагу на те, що мати розмовляє з дітьми українською мовою. Вийшовши з автобуса, вони раптом почали кричати на родину:

“Та ну вас, українці”, “Путін вас раз…”, “Кур…, українка”.

Вони  були агресивні і перекрили шлях матері й дітям, щоб ті не змогли повернутися додому. У якийсь момент вони відштовхнули 45-річну жінку, а потім пішли в магазин за горілкою.

Жінка викликала поліцію і залишилася на зупинці чекати приїзду правоохоронців. Через деякий час нападники повернулися.

“Цей хлопець помахав пляшкою перед нашим обличчям і сказав нам піти з автобусної зупинки. Він кричав “Слава Путіну” і “Україна нах…й”. Він показав середній палець, перш ніж сісти в автобус”, – розповіла Надія.

Як повідомляється, постраждала звернулася не тільки в поліцію, але і в прокуратуру. Тепер зловмисникам загрожує до 3 років позбавлення волі.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.