У Львові судили чоловіка за напад на пішохода, який надто повільно переходив дорогу

Залізничний районний суд Львова виніс вирок 31-річному львів’янину Юлію Павляку, який працює водієм одного з львівських підприємств.

18.12.2023
У Львові судили чоловіка за напад на пішохода, який надто повільно переходив дорогу

На початку вересня чоловік штрикнув ножем перехожого на вулиці. Конфлікт стався, коли він з товаришем їхали в авто, а група молодих людей надто повільно переходила дорогу. Чоловікові присудили умовне покарання, повідомляє Zaxid.net.

Інцидент трапився 3 вересня цього року близько 23:20 на вул. Петлюри, 2а. Юлій Павляк разом зі своїм другом, який перебував на реабілітації після поранення на фронті, їхали на автомобілі додому в напрямку вул. Любінської. Коли під’їхали до пішохідного переходу, побачили групу молодих людей (кількох хлопців і дівчину), які, за словами обвинуваченого, дуже повільно, пританцьовуючи переходили дорогу. Водій автомобіля зробив їм зауваження, на яке молодики зреагували агресивно. Далі водій припаркував авто і конфлікт між сторонами продовжився вже на вулиці.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав. За його словами, хлопці почали бити його товариша-військового, а він хотів його захистити і завдав одному з хлопців удару ножем у правий бік. У вчиненому Юлій Павляк розкаявся та повідомив, що бажає відшкодувати потерпілому шкоду, зокрема, витрати на лікування.

За висновками лікарів, постраждалий отримав проникаюче поранення грудної клітки, яке кваліфікується як важке, а також поранення попереку.

Суддя Сергій Колодяжний визнав Юлія Павляка винним в умисному тяжкому тілесному ушкодженні (ч. 1. ст. 121 ККУ). Вироком суду йому призначено покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі. Водночас його звільнили від основного покарання, встановивши іспитовий термін три роки. На вирок ще може бути подана апеляція.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.