У Міноборони анонсували літаки від партнерів для України

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що партнери нададуть Україні літаки.

06.02.2023
У Міноборони анонсували літаки від партнерів для України

Про це Резніков сказав на пресконференції 5 лютого, передає Укрінформ

“Сьогодні в плані одержання зброї ми отримали все, залишилися тільки літаки. Можу додати вам оптимізму — літаки теж будуть, питання просто — які”, – повідомив міністр.

Він зауважив, що партнери України постійно чують про потребу в літаках, оскільки це також частина протиповітряної оборони.

За його словами, Україна може отримати як F-16, так і інші літаки.

Резніков також зазначив, що Україна стане другою у світі державою за кількістю самохідних артилерійських установок CAESAR після країни-виробника.

“Наприклад, по системах CAESAR ми з вами будемо другі в світі після Франції, країни виробника. Зараз ще приїдуть 12 CAESAR, які після мого візиту оголосив міністр оборони Франції. Плюс рішення королівства Данія передати нам CAESAR, їх вони замовляли для себе у французького виробника”, – сказав міністр.

Він також повідомив, що з понеділка, 6 лютого, розпочнеться навчання українських екіпажів на танках Leopard за кордоном.

“Ми чітко розуміємо, скільки, коли, яка країна нам дасть (танки – ред.). Ми чітко розуміємо, що із завтрашнього дня, із понеділка вже починається навчання танкових екіпажів за межами України на Leopard”, – сказав він.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.