У Львові шукають прихильників російської музики, які агресивно відреагували на прохання вимкнути лєпса. Оновлено

Вони зникли з місця події до того, як прибула поліція.

08.05.2023
У Львові шукають прихильників російської музики, які агресивно відреагували на прохання вимкнути лєпса. Оновлено

7 травня у Львові близько о 18:30 біля пам’ятника Адаму Міцкевичу на паркінг заїхав чорний “Рейндж Ровер” (номери: АЕ 2636 ТХ), з якого голосно лунала російська музика, повідомив журналіст та радіоведучий Роман Гурський. 

“Такою машиною вже нікого не здивуєш, але мою увагу вона все ж привернула. З неї голосно звучала пісня затятого путінофіла грігорія лєпса. Львів, 2-й рік повномасштабного вторгнення, лєпс на всю вулицю”, – наголосив Гурський. 

Він вирішив зробити зауваження, тому увімкнув камеру та підійшов до авто зі сторони пасажира. 

“Пасажир скрутив те позорисько, яке звучало, і намагався прислухатись до того, що я говорю. Це важливо, бо власник авто може “зіскакувати” і казати, що він не знає цього хлопця. Погодьтесь, коли ви когось підвозите, та людина не лізе до програвача. Так от, коли він розчув моє питання: “Чи нормально вам слухати моск*льську музику?”, то відразу ввімкнув “бика”, – розповідає журналіст.

Пасажир намагався вибити з рук журналіста телефон, збив з його голови кашкет, а потім намагався вдарити в обличчя. 

“Це все виключно російською мовою, під матюки і погрози, звісно. Тобто, відразу агресія, ніякого діалогу”, – зазначає Гурський. 

Далі з автівки вийшов водій, “який не бикував”, пасажир продовжив діалог “на підвищених”. 

“Я був з гітарою, тому на моє питання про музику агресора він спитав: “А єслі би твая музика била в зонє палітічіскіх канфліктав?”. Тобто, для цього чоловіка призовного віку війна – це “політичний конфлікт”, – зауважує журналіст.

Він звернувся до патрульної поліції, яка була неподалік. Проте, коли чоловік повернувся з правоохоронцем, власник авто перепаркувався на сусіднє місце і разом із компанією зник з місця події. 

За порадою патрульного журналіст написав заяву до поліції.

“Проте, як мені пояснили, це лише дрібне хуліганство і максимум – це адміністративна відповідальність”, – підсумував він. 

“Тому прошу мені допомогти у пошуку цих “добродіїв”. Не до кінця збагнув, що саме він називає “конфліктом” і дуже б хотів особисто уточнити деякі деталі. Може у наших ветеранів ще будуть якісь питання, я охоче передам. Коротше, прагну познайомитись ближче. Крім того, зі мною була моя дівчина Ніна Сукач, а за спиною – гітара. Тож було дещо незручно. Буду вдячний за допомогу і репост вітається”, – додав журналіст.

Він зазначив, що номери авто вказують на реєстрацію у Дніпропетровський області, проте закликав “не робити по таких унікумах висновок про все місто чи регіон”. 

Оновлено. Чоловіків наразі затримали правоохоронці. Також з’явилось відео з затримання, на якому винуватець події просить вибачення:

“Я дуже вибачають за свою поведінку. Вона не імпонує чоловіку, який живе в Україні та спілкується українською мовою. Я вибачаюсь за свої дії, які я спричинив молодому чоловіку, який зробив мені зауваження. Але незнання закону не звільняє мене від відповідальності. Зараз ми їдемо у відділок поліції і будем писати пояснювальну і оплачувати штраф”. 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.