У Херсоні затримали колаборантку, яка погрожувала розстрілом за відмову голосувати на псевдореферендумі

Після захоплення міста вона добровільно пішла на співпрацю з ворогом і запропонувала свою допомогу у війні проти України.

22.12.2022
У Херсоні затримали колаборантку, яка погрожувала розстрілом за відмову голосувати на псевдореферендумі
Фото: СБУ

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Зловмисницею виявилась жителька обласного центру, яка входила до складу місцевого осередку “Партії регіонів”.

Після захоплення міста жінка отримала російський паспорт і “призначення” до лав окупаційної адміністрації РФ. Там вона очолила створену агресором “дільничну виборчу комісію”.

Перебуваючи на “посаді”, колаборантка виконувала завдання Москви щодо організації та проведення незаконного референдуму у тимчасово захопленій частині півдня України.

Для цього вона розгорнула широку агітаційну кампанію на підтримку фейкового плебісциту на території одного з районів міста. Жінка особисто закликала людей прийти на дільниці та проголосувати на користь країни-агресора.

“Крім цього, вона особисто обходила приватні домоволодіння і вимагала від людей поставити потрібну відмітку в бюлетенях. У разі відмови одразу “зверталась” до озброєних рашистів, які її супроводжували. У таких випадках окупанти вривалися в оселі громадян і погрожували розстрілом”, – повідомляють у відомстві. 

Після звільнення Херсона колаборантка намагалась уникнути правосуддя. Однак, її викрили її та затримали.

У жінки виявили паспорт громадянина РФ і партійний квиток проросійської партії.

На підставі зібраних доказів їй повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність, участь в організації та проведенні незаконних виборів та/або референдумів на тимчасово окупованій території, вчинене за змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.