Затримано екснардепа від «Партії регіонів», який забезпечував оборонною продукцією РФ

З 24 лютого 2022 року до росії було поставлено комплектуючих щонайменше на 190 млн грн.

08.06.2023
Затримано екснардепа від «Партії регіонів», який забезпечував оборонною продукцією РФ

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

Організував злочинну схему екснардеп – член Партії Регіонів. Промислово-інноваційна група компаній його родини з 2014 року забезпечувала держпідприємства РФ та РБ високоефективним та енергозберігаючим обладнанням.

Після повномасштабного вторгнення власники продовжили співпрацю з агресором. До складу злочинної організації увійшло щонайменше 14 осіб. Серед них близькі родичі екснардепа, менеджмент промислово-інноваційної групи компаній та громадян РФ.

Вони налагодили постачання через підконтрольні іноземні та російські фірми-прокладки. Саме ці компанії відправляли «замовлення» українському виробнику нібито для потреб закордонної сторони.

З 24 лютого 2022 року за цією схемою поставлено комплектуючих щонайменше на 190 млн грн. Після одержання стратегічної продукції «посередники» переправляли її в РФ.

Наразі триває понад 30 обшуків. Зокрема, у колишнього народного депутата знайдено книги, які звеличують Росію та пропагують її імперські наративи, російські відзнаки. У деяких підозрюваних знайдені паспорти РФ, договори з РФ.

Наразі затримано шість осіб.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.