СБУ затримала банду рекетирів на Львівщині

Зловмисники займались вимаганням грошей за неіснуючі борги або через штучно створені конфліктні ситуації.

26.06.2023
СБУ затримала банду рекетирів на Львівщині

Як повідомляє Служба безпеки України, на Львівщині нейтралізовано діяльність лідера злочинного угруповання та його активних учасників, що тероризували і намагались тримати в страху місцевих жителів.

Серед громадян, у яких фігуранти намагалися «вибити» гроші були й щойно мобілізовані до лав українського війська. Зокрема, зловмисники вимагали від одного з військових щомісячно сплачувати їм 2 тис. дол. за вигадану «заборгованість».

“Співробітники СБУ затримали лідера злочинного угруповання під час отримання чергового «траншу» данини – 40 тисяч гривень. Встановлено, що кримінальник спрямовував гроші на поповнення злочинної «каси», яку контролювали «злодії в законі». При обшуку в його помешканні виявлено 350 тис. дол., які можливо належать до так званого «общаку»”, – йдеться у повідомленні.

 Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.