Псевдобанкіри викрали у двох жителів Тернопільщини майже 60 тисяч гривень

Кошти привласнили з карткових рахунків.

28.03.2023
Псевдобанкіри викрали у двох жителів Тернопільщини майже 60 тисяч гривень
Фото: умовне

Про це повідомляє пресслужба поліції Тернопільської області. 

Зокрема, жителька Скалата розповіла, що псевдопрацівник банку зателефонував до неї під приводом розблокування інтернет-банкінгу. 

“Жінка навіть не зрозуміла, як повідомила аферистові всю конфіденційну інформацію щодо свого електронного гаманця. Невдовзі їй надійшло сповіщення про зняття залишку в розмірі 29 744 гривень”, – розповідають у поліції. 

Іншому заявнику псевдобанкіри повідомили, що невідомі намагаються привласнити його гроші. Його запевнили, що кошти можна вберегти, однак для цього треба повідомити дані власника. У результаті, розмова з псевдобанкіром “обійшлася” мешканцю Гусятина у 29 000 гривень.

Відомості про події внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вкотре наголосили, ніколи, ні за яких обставин, не повідомляти особисті дані невідомим. Інформація щодо карткових рахунків вважається конфіденційною, нею повинні володіти лише власники електронних гаманців.

Нагадаємо, тернополянка перерахувала понад 40 тисяч гривень на картку телефонних шахраїв.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.