Банду, яка ошукала українців на понад 45 млн гривень, затримали

Правоохоронці ліквідували злочинне угруповання, яке ошукало українців під приводом продажу дронів для ЗСУ. Потерпілі збирали кошти на безпілотники різних модифікацій та їх комплектуючі для відправлення знайомим військовим у зону бойових дій.

16.02.2024
Банду, яка ошукала українців на понад 45 млн гривень, затримали

Як повідомляє Національна поліція України, серед ошуканих — громадяни з усіх регіонів України різного віку й професій, яких обʼєднало бажання допомогти українським військовим.

Злочинну схему організували  дві жінки, які й раніше використовували надзвичайні ситуації в країні для ошукування громадян. Так, в період блекаутів вони продали та не поставили 40 старлінків, а в період бензинової кризи реалізовували недійсні паливні талони.

Ірина Приступа (Матякіна) з Ковеля – одна з ключових підозрюваних осіб, причетних до шахрайства ФОПа «Матякіна О.О.», через яке понад 900 дронів не постаили і не передали на фронт.

“Ошукано понад 150 волонтерів і військових на суму щонайменше 46,5 млн грн. Думаєте, вона сидить? Ні. Сподіваємось, поки ні. Має салон краси у Ковелі і завтра (ред. – 3 лютого) у Варшаві проводить форум краси для депіляторів. Багато учасників не відмовились від участі у форумі/конференції, незважаючи на те, хто вона і що зробила. Почитайте і допоможіть зробити відомими Ірину та тих, кого не лякає участь в заходах, організованих людиною, яка фігурує в кримінальному провадженні за фактом крадіжки грошей/дронів для військових на мільйони”, – зазначив Юрій Йосифович на своїй Facebook-сторінці 2 лютого та додав посилання, за якими можна детально переглянути місце й час, де проводили форум.

Також він поділився інформацією стосовно Ані Саакян, яка “наволонтерила” на 1,2-2 млн грн на комісії за кілька місяців: “Видалилась з групи постраждалих і видалила мене з друзів. Можу стверджувати, якби не Ані і довіра людей до неї, жертв було б на 97% менше”.

Якщо у вас є додаткова інформація стосовно псевдоволонтерок, то можна анонімно поділитись нею за посиланням та допомогти слідству.

Окрім того громадський діяч Олег Мацех розповів, що кілька місяців тому його давній товариш Ябчанка Олександр сказав, що «Вовкам Да Вінчі» потрібні дрони та дав контакт волонтерів, яким він довіряв та через яких неодноразово вирішував подібні питання: “Затримана – ніби надійна волонтерка – взялася привезти Мавіки і ми їх оплатили. Обіцяних коптерів ми так і не отримали, гроші теж пропали. Як кажуть, «кому – війна, кому – жнива». Цікаво, що серед постраждалих лише одиниці платили по перерахунку. А компанія INSPE, фактично єдина уклала офіційний договір. Псевдопродавці всіляко намагались нас схилити до готівки, але ми залишились вірні нашому принципу “Купуй офіційно.”

Також він зазначив, що усі беззаперечні докази компанія надала слідчим.

“Сашкові та його команді ми звичайно допомагатимемо надалі, це нас не зупинить. Проте маємо надію, що злочинці отримають заслужене справедливе покарання”, – підсумував Мацех.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.