Польща закрила останній пункт пропуску для вантажівок із Білорусі

Призупинення руху діятиме з 21 лютого 2023 року з 19:00, поки білоруська влада не зніме обмеження для польських перевізників. 

21.02.2023
Польща закрила останній пункт пропуску для вантажівок із Білорусі

Польща ухвалила рішення заборонити білоруським фурам проїзд через пункт пропуску “Кукурики-Козловичі”, що залишався останнім для вантажівок, на кордоні з рб. Таким чином польська влада відповіла на аналогічні заходи, вжиті білоруссю щодо польських перевізників.

Про це пише Центр транспортних стратегій з посиланням на інформацію Міністерства внутрішніх справ та адміністрації.

“У зв’язку з обмеженнями, запровадженими білоруською владою для польських перевізників щодо можливості перетину кордону на білорусько-литовському та білорусько-латвійському прикордонних переходах, міністр Маріуш Камінський вирішив обмежити рух білоруського вантажного транспорту на пункті пропуску “Кукурики-Козловічі”. Обмеження не поширюється на пасажирські перевезення на прикордонному переході в Тересполі”, – йдеться в повідомленні відомства.

Нагадаємо, 8 лютого в білорусі ухвалили вирок журналісту, представнику польської меншини Анджею Почобуту, який критикував білоруську владу. Він отримав вісім років колонії посиленого режиму, а правозахисники визнали його політв’язнем. Вже 9 лютого глава польського МВС Маріуш Каміньський оголосив, що Польща припинить роботу КПП “Бобровники” – одного з найбільших пунктів пропуску на польсько-білоруському кордоні.

17 лютого МЗС білорусі повідомило про висилку з республіки польських дипломатів та про обмеження в’їзду на територію рб для вантажних автомобілів та тягачів, зареєстрованих у Польщі. Тепер їхній в’їзд може здійснюватися лише через білорусько-польську ділянку кордону білорусі.

18 лютого глава польського МВС Маріуш Каміньський пообіцяв білорусі симетричну відповідь. 20 лютого МВС Польщі оголосив про обмеження з 21 лютого руху білоруських вантажних машин через прикордонний перехід “Козловичі”, який залишався для фур з білорусі останнім пунктом пропуску, що діяв на кордоні з Польщею

Зазначається, що обмеження не поширюватимуться на транспорт, зареєстрований у Польщі, державах Євросоюзу, Європейській асоціації вільної торгівлі (ЄАВТ) та Швейцарії.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.