Подружжя з Тернопільщини судитимуть за переправлення ухилянтів за кордон

Вони зі спільником вносили неправдиві дані до системи “Шлях”.

01.03.2023
Подружжя з Тернопільщини судитимуть за переправлення ухилянтів за кордон
Фото: умовне

Про це повідомляє пресслужба поліції Тернопільської області. 

“Підозрювані від початку червня почали заробляти на військовозобов’язаних жителях краю та допомагали їм виїжджати до Польщі. Чоловіків вписували в документи другими водіями і вносили їх до системи “Шлях”. За свої послуги просили від 300 до 3000 доларів”, – зазначають правоохоронці. 

У ході слідства встановили, що подружжя разом із помічниками за березень-листопад оформили водіями та допомогли перетнути державний кордон двадцятьом особам. Частина чоловіків, яких оформили другими водіями, навіть не мала водійських посвідчень.

Члени організованої злочинної групи відповідатимуть у суді відповідно до частини 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України), частини 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється) та частини 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) КК України.

За протизаконні дії жителям Тернопільщини загрожує позбавлення волі від 7 до 9 років з конфіскацією майна.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.