На Львівщині затримали організатора втечі чоловіків за кордон

Правоохоронці припинили схему незаконного виїзду ухилянтів за кордон, яких за гроші вносили у систему «Шлях». Організатора «бізнесу» та трьох його спільників затримали.

17.01.2024
На Львівщині затримали організатора втечі чоловіків за кордон

Допомагали виїжджати військовозобов’язаним за кордон четверо мешканців Івано-Франківської області. Тепер 48-річному організатору групи та трьом його спільникам віком 41, 42 та 64 роки загрожує до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Підозрювані фіктивно працевлаштовували «клієнтів» на фірму, яка здійснювала міжнародні перевезення, та вносили їхні дані до системи «Шлях». Грошова винагорода залежала від терміну перебування «замовника» за кордоном – до 60 діб – 500 євро, без повернення назад – 4000 євро.

Слідчі повідомили організатору про підозру.. За цією статтею передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю ще до 3 років із конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.